IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

Mazda lanserer første to elektrifiserte biler i 2020

Mazda lanserer første to elektrifiserte biler i 2020

Som en del av Mazdas “Sustainable Zoom-Zoom 2030” - et langsiktig teknologisk utviklingsprogram, annonserer Mazda i dag at de første elektrifiserte bilene vil bli lansert i 2020.

Mazda vil lansere to elektrifiserte biler. En som kun vil bli batteridrevet og en som parrer batteri med Mazda’s lille, lettvekts og svært stille rotasjonsmotor som en rekkevidde-forlenger.

Rekkevidde-forlengeren vil lade batteriet når nødvendig, for å øke kjørelengden og eliminere rekkeviddeangsten som mange er opptatt av.

Rotasjonsmotorens lille størrelse og høye effekt gir mange elektrifiserte tekniske løsninger mulig via en delt “pakke”. Ved å utnytte rotasjonsmotorens kompabilitet med gassformige drivstoff, er den rotasjonsdrevne rekkevidde-forlengeren laget til gå på flytende petroleumsgass og gi en el-kilde ved nødtilfeller.

Mazda Sustainable Zoom-Zoom 2030

Mazda forventer at forbrenningsmotorer kombinert med en eller annen form for elektrifisering vil stå for 95% av bilmarkedet i 2030 og batteri-elektriske biler 5%. De vil fokusere videre på maksimering av effektivitet av forbrenningsmotorer, som eksemplifisert med sin nye, ny-generasjon SKYACTIV-X bensin motor, som forbrenner ved kompresjonsinntak.

Mazda har forpliktet seg til å redusere sitt korresponderende gjennomsnitts “Well-to-Wheel” CO2 utslipp til 50% innen 2030 og til 90% innen 2050.

Dekk av løvetann nærmere serieproduksjon

Dekk av løvetann nærmere serieproduksjon

Paris: Over 1 000 reservasjoner av nye DS 3 Crossback E-Tense

Paris: Over 1 000 reservasjoner av nye DS 3 Crossback E-Tense

0