ELBILmagasinet

View Original

Mazda lanserer første to elektrifiserte biler i 2020

Som en del av Mazdas “Sustainable Zoom-Zoom 2030” - et langsiktig teknologisk utviklingsprogram, annonserer Mazda i dag at de første elektrifiserte bilene vil bli lansert i 2020.

Mazda vil lansere to elektrifiserte biler. En som kun vil bli batteridrevet og en som parrer batteri med Mazda’s lille, lettvekts og svært stille rotasjonsmotor som en rekkevidde-forlenger.

Rekkevidde-forlengeren vil lade batteriet når nødvendig, for å øke kjørelengden og eliminere rekkeviddeangsten som mange er opptatt av.

Rotasjonsmotorens lille størrelse og høye effekt gir mange elektrifiserte tekniske løsninger mulig via en delt “pakke”. Ved å utnytte rotasjonsmotorens kompabilitet med gassformige drivstoff, er den rotasjonsdrevne rekkevidde-forlengeren laget til gå på flytende petroleumsgass og gi en el-kilde ved nødtilfeller.

Mazda Sustainable Zoom-Zoom 2030

Mazda forventer at forbrenningsmotorer kombinert med en eller annen form for elektrifisering vil stå for 95% av bilmarkedet i 2030 og batteri-elektriske biler 5%. De vil fokusere videre på maksimering av effektivitet av forbrenningsmotorer, som eksemplifisert med sin nye, ny-generasjon SKYACTIV-X bensin motor, som forbrenner ved kompresjonsinntak.

Mazda har forpliktet seg til å redusere sitt korresponderende gjennomsnitts “Well-to-Wheel” CO2 utslipp til 50% innen 2030 og til 90% innen 2050.