IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

Paris: Porsche 911 Speedster settes i serieproduksjon

Paris: Porsche 911 Speedster settes i serieproduksjon

Fra konseptbilen til sportsbilprodusentens 70 års dag til spesialmodellen i meget begrenset antall: Det er bestemt å sette den puristiske Porsche 911 Speedster i serieproduksjon. Det skal skje i begynnelsean av 2019. Den åpne toseteren blir lansert i et begrenset antall på 1.948 biler. Antallet er en påminnelse om Porsche 356 “Nr. 1” Roadster, som ble typegodkjent den 8. juni 1948. Nå vises årets andre videreutviklede Speedster-konseptbil i Paris. Lakkfargen i Indian Red er en hyllest til 911 Speedster fra modellrekken (fra 1988). De nye 21” store felgene og det svarte lærinteriøret preger det sportslige og harmoniske inntrykket.

Fra ønske til virkelighet: Den kjøreklare 911 Speedster Concept, som Porsche presenterte for første gang i “Heritage”-versjonen den 8. juni 2018 i Suffenhausen, settes i serieproduksjon i 2019. Bilen er utviklet hos Porsches motorsportssenter i Weissach. Porsche Style og Porsche Exclusive Manufaktur har også bidratt i vesentlig grad.

Den fremtidige 911 Speedster med opphav i modellrekken 991, er den første modellen som Porsche bil tilby de nye Heritage-designpakkene til. Denne eksklusive utstyrslinjen fra Porsche Exclusive Manufaktur gir 911’n en enda høyere individualiseringsgrad.

De karakteristiske detlajene på konseptbilen, som vises i Paris, omfatter (i tillegg til den iøyefallende fargen) også 21” store felger med midtskruen på begge aksler. Kryssdesignet minner om sportsbilprodusentens aktuelle racerbiler som 911 RSR eller GT3 R. Det argede dagskjørelyset brukes også i moderne motorsport. Det matcher lakkfargen i rødt. De to “Talbot” sidespeilene og tankdekselet midt på motorhjelmen er utført i svart krom og platinum. Interiøret skiller seg ut i svart lær, som er dekorert med røde kontrastsømmer og delvis perforenring i forhold til den forrige “Heritage” versjonen av konseptbilen.

Samtlige karosserikomponenter og teknikken er identiske i de to versjonene av 911 Speedster Concept. Dertil hører den avkortede vindusrammen med senket luftføring og tilsvarende mindre sidevinduer, samt hekkdekselet av kullfiber med to forhøyninger bak forsetene. Begge bilene har et lett tonneau-cover med tenax-festeknapper i stedet for kalesje.

Konseptbilenes brede karosseri er lånt fra 911 Carrera 4 Cabriolet. Skjermer, panser og hekkdeksel er laget av et lett kullfiberblandingsmateriale. Understellet stammer fra 911 GT3. Eksosanlegget med titan enderør og drivlinjen, inkludert manuell 6-trinns gearkasse, kommer også fra Porsches GT-utviklere. Det sammen gjelder også for spesialmodellens sentrale element, som kun er tilgjengelig i begrenset opplag: den seksylindrede boxemotoren i Speedster Concept yter over 500 hk og kommer opp mot 9.000 omdr./min.

Bilder: Porsche.de

Paris: Over 1 000 reservasjoner av nye DS 3 Crossback E-Tense

Paris: Over 1 000 reservasjoner av nye DS 3 Crossback E-Tense

Nye BMW 3-serie Sedan: Redefinert erke-BMW

Nye BMW 3-serie Sedan: Redefinert erke-BMW

0