ELBILmagasinet

View Original

Jaguar I-PACE kåret til Årets Bil i Tyskland

Jaguar I-PACE ble kåret til Årets Bil i Tyskland foran 58 konkurrenter. Kjøredynamikk, ytelse og stil avgjorde valget.

Jaguar I-PACE elektrisk SUV har nettopp vunnet prisen som årets bil i Tyskland 2019.

Det britiske merkets første helelektriske bil (EV) fikk flest stemmer fra et panel som bestod av 14 ekspertjournalister som kjørte 59 biler i en serie sammenligningstester. De likte den nyvinnende I-PACE sin blanding av kjøredynamikk, ytelse og stil.

Jens Meiners, jurymedlem for årets bil i Tyskland og juryens talsperson sa: "Jaguar I-PACE er ikke bare den første premium elektriske bilen fra en etablert produsent, den gjør også kompromissløs bruk av fordelene med arkitekturen i en elektrisk bil.

"Ytelsen er imponerende, og designen og de praktiske funksjonene står virkelig fram, og det er derfor I-PACE til slutt ble vinneren mot sterk konkurranse."

Den britiske elektriske bilen toppet en shortlist av fem for å vinne prisen. Juryen evaluerte design, ytelse, kjøreopplevelse, kjøreegenskaper, framtidig levedyktighet og generelle relevansen for hver modell på veien og på Bilster Berg-banen.

Etter å ha mottat prisen sa Prof. Dr. Ralf Speth, Jaguar Land Rover CEO: "Vi er ekstermt stolte over å motta denne hederen fra de tyske mediene for vår første helelektriske bil, Jaguar I-PACE. Å få en slik pris i hjemlandet til mange premiummerker henger høyt." 

I-PACE er også shortlistet for Women's World Car of the Year Award, sammen med sin søsterbil E-PACE kompakt-SUV. Vinneren vil bli kunngjort 12.november.