IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

Mulig skandale i EU-parlamentet ble avverget

Mulig skandale i EU-parlamentet ble avverget

Bellona jubler over at EU-parlamentet i dag avviste et forslag som skulle utelukke karbonfangst og -lagring (CCS) som del av løsningen på klimaproblemet. Det ville i praksis ha gjort det umulig å nå klimamålene.

Etter at Bellona kontaktet en rekke EU-parlamentarikere for å be dem stemme mot, viste det seg å bli en svært jevn avstemming.

 Den tippet heldigvis riktig vei for en teknologi som er avgjørende for å nå klimamålene.

 – Mye av denne motstanden skyldes frykt for lokal lagring av CO2 i nærheten av bebodde strøk i Europa. Norges offshore reservoarer er derimot svært godt egnet for storskala lagring av CO2, og Bellona vil den neste tiden arbeide for å tydeliggjøre dette for Europas befolkning, sier daglig leder i Bellona, Frederic Hauge.

 – Dagens avstemning er en avgjørende seier for alle dem som kjemper for en faktabasert klimapolitikk, sier Hauge.

Norge må følge opp

EU-parlamentet ber også EU-kommisjonen om å øke ambisjonene for utslippskutt, fra 40 prosent til 55 prosent innen 2030 (fra 1990-nivå).

 – Dermed står det enda verre til med ambisjonene i regjeringens forslag til statsbudsjett, som alt ligger svært dårlig an til å nå de 40 prosents utslippskutt som vi har forpliktet oss til. Vi er ikke i nærheten av å tilstrekkelig redusere våre egne utslipp, og dette øker viktigheten av en raskere satsing på CCS i Norge, sier Hauge.

 – Vi må også få opp farten i å demonstrere for Europa at storskala utbygging av karbonfangst og -lagring er innenfor rekkevidde, slår Hauge fast.

MacLaren Speedtail - fossil moro på fire hjul! Interiør i skinn fra skandinavia.

MacLaren Speedtail - fossil moro på fire hjul! Interiør i skinn fra skandinavia.

Fem stjerner til Hyundai NEXO

Fem stjerner til Hyundai NEXO

0