IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

Mitsubishi Eclipse Cross med full score i JNCAP kollisjonstest

Mitsubishi Eclipse Cross med full score i JNCAP kollisjonstest

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) kunngjør at crossover SUVen Eclipse Cross har fått maksimal score med 5 stjerner i JNCAP*1 kollisjonstesten og en ASV++*2 score for aktive sikkerhet. Resultatene viser at Eclipse Cross har høye nivåer av kollisjonsbeskyttelse og sikkerhetsteknologi innebygget.

Eclipse Cross benytter Mitsubishi sitt RISE*3 sikkerhetskarosseri som er satt opp til å absorbere kollisjonskreftene for å beskytte fører og passasjerer maksimalt hvis nødvendig. Passive sikkerhetssystemer er for eksempel 7 SRS kollisjonsputer som inkluderer kne-kollisjonspute for fører.

Det er lagt særlig vekt på beskyttelse av fotgjengere ved energiabsorbsjon i fronten samt panser og i motorrom. I tillegg er Eclipse Cross utstyrt FCM, Forward Collision Mitigation system, et frontkollisjonsvarsel system, som i tillegg til å oppdage og lese bilers hastighet foran seg under kjøring og om nødvendig automatisk bremse for å hindre ulykker, også kan oppdage fotgjengere.

I tillegg til 5 stjerner i JNCAP, har Eclipse Cross også scoret 5 stjerner i Euro NCAP, og fått høy score i Australias og New Zealands ANCAP og ASEAN regionens ASEANS NCAP og Latin Amerikas Latin NCAP.

*1 Japan New Car Assessment Program; under kontroll av innensriks-, infrastruktur- og transport- og turist departementene, samt det nasjonale byrået for bilsikkerhet og trafikkskadde (NASVA).

*2 Advanced Safety Vehicle (som definert at de ovennevnte instanser)

*3 Reinforced Impact Safety Evolution body.

6 av 10 bruker håndholdt mobil i bilen

6 av 10 bruker håndholdt mobil i bilen

– Altfor ofte stikker den skyldige av

– Altfor ofte stikker den skyldige av

0