IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

 Ford-forskning: Dette kan være like glatt som å kjøre på snø

Ford-forskning: Dette kan være like glatt som å kjøre på snø

Mange sjåfører kjører mer forsiktig når underlaget er belagt med snø enn med løv. Det er ikke spesielt lurt, viser ny forskning fra Ford.

Da Ford-ingeniørene utviklet det nye og spesialtilpassede kjøremoduset for glatt underlag på nye Ford Focus Active, friksjonstestet de ulike underlag, blant annet snø og løv.

- Det var morsom testing, men det finnes også en alvorlig side ved dette. Mange som kjører forsiktig på snø er på langt nær like forsiktige når veien er dekket av løv, sier utviklingsingeniør i Ford Europa, Eddy Kasteel.

Ved å benytte seg av et måleinstrument som rulles over de ulike overflatene, ble det målt hvor glatte underlagene var. Glatthet måles i enheten µ. Dette kalles også friksjonsfaktoren.

Desto glattere underlaget er, desto lavere er dette tallet. Den målte friksjonsfaktoren til løv målte helt ned mot 0,3. Det er samme nivå som en snødekt overflate gir.

5 kjøremodus på nye Focus Active

Med den nye og tøffe crossoveren Ford Focus Active får du tilgang på 5 kjøremodus som skal gjøre kjøreturen best mulig. Velg mellom Normal, Eco, Sport, Glatt eller Ujevnt underlag. Kjøremodusen ‘’Glatt’’ er designet for å forbedre veigrepet på glatt underlag som is, snø og vått løv. Systemet tilpasser bilens gassrespons, styring, ESC og antispinn-kontroll for å gi deg optimalt veigrep, forhindre hjulspinn og gi deg en trygg kjøretur.

De første bilene av crossoveren Focus Active kommer til Norge rundt årsskiftet.

Audi slipper prisene for e-tron 55 i dag og åpner bestilling for tre modeller i neste uke

Audi slipper prisene for e-tron 55 i dag og åpner bestilling for tre modeller i neste uke

Nissan Europe med ny webside: Nissan Stories

Nissan Europe med ny webside: Nissan Stories

0