IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

Vil bruktbilboblen torpedere klimamålene?

Vil bruktbilboblen torpedere klimamålene?

Å selge stadig flere nullutslippsbiler er løsningen alle har for å redusere CO2-utslippene fra personbilparken. Men for å selge nye biler er folk avhengige av å få solgt sin brukte bil. Med kraftige statlige incentiver og stadig lavere produksjonskostnad for elektriske biler i kombinasjon med stadig økende etterspørsel, frykter Norges Bilbransjeforbund at en bruktbilboble er på vei.

- Norske bilforhandlere opplever et stadig tøffere bruktbilmarked, og priser som er under press. Samtidig er nybilsalget på vei nedover og ordrereservene skrumper. Årsaken er at stadig flere sitter på gjerdet i påvente av elbiler som ikke kan leveres. Vi frykter at vi er på vei inn i en bruktbilboble som blir stadig større på grunn av de kraftige offentlige incentivene for å kjøpe elektriske biler. Sprekker boblen vil bileiere og bilforhandlere tape milliarder av kroner, og nybilsalget stanse opp, sier Egil Steinsland, kommunikasjonssjef i Norges Bilbransjeforbund.

Ifølge Paris-avtalen skal Norge kutte 40 prosent CO2 utslipp i transportsektoren innen 2040, trolig vil man måtte kutte mer for å veie opp for andre samfunnssektorer som ikke klarer sine 40 prosent. Personbiler er i gjennomsnitt over ti år gamle, vrakingsalderen over 18 år. Uten en økt utskiftingstakt av bilparken vil klimamålene være vanskelige å nå.

- Det hjelper ikke å nå Stortingets målsetning om å bare selge nullutslippsbiler i 2025 dersom nybilsalget stuper og folk blir sittende med sin gamle bil. Og det vil skje dersom folk ikke får solgt bruktbilen sin. I dag legges alle politiske virkemidler på den nye bilen, og ingenting i den brukte. Denne politikken er for snever og kan virke mot sin hensikt. Derfor vil vi diskutere temaet på Arendals-uka, sier Steinsland.

Arrangementet finner sted på Mør Biffhus (midlertidig omdøpt til Næringslivets Hus under Arendals-uka) 15. august kl.14.10. I tillegg til Norges Bilbransjeforbund, vil Zero, Bilimportørenes landsforening og NAF holde innlegg – innleggene vil etterfølges av en politikerdebatt der blant annet Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen deltar.

Audi e-tron tar regenerering til nye høyder

Audi e-tron tar regenerering til nye høyder

Energilagring i blå batterier. Hva er det?

Energilagring i blå batterier. Hva er det?

0