IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

Ny leveringsrekord for Volkswagen i 2018

Ny leveringsrekord for Volkswagen i 2018

Volkswagen har hatt det mest suksessrike året i selskapets historie med 6,24 millioner utleveringer. Dette er ny rekord for Volkswagen.

Volkswagen satte ny leveringsrekord i 2018, og utleverte totalt 6,24 millioner kjøretøyer over hele verden, 0,2 prosent mer enn i 2017. Positive leveransetrender i Sør-Amerika (+13,1 prosent), USA (+4,2 prosent) og Europa (+3,6 prosent) motvirket betydelig økonomisk usikkerhet i Kina, Argentina og Mexico, og konsekvenser som følge av overgangen til WLTP i Europa.

SUV-offensiven, sammen med mange andre nyheter fra Volkswagen, viste seg å være en viktig vekstdriver.

- 2018 ble preget av stor usikkerhet i enkelte regioner, spesielt i andre halvdel av året. Samlet sett var vi i stand til å overvinne dette med en sterk offensiv av attraktive nye produkter og klarte å kompensere de negative effektene. Vår strategi har lønnet seg. Den nye leveringsrekorden er resultatet av mye hardt arbeid, sa styremedlem for salg og marketing, Jürgen Stackmann

- 2019 vil bli et år med betydelige utfordringer for merket, fremfor alt i lys av økende geopolitiske risikoer. Bortsett fra volumvekst, vil vi i fremtiden fokusere nærmere på inntjeningen enn vi har gjort tidligere. Dette handler om å sikre den langsiktige lønnsomheten til Volkswagen, uttaler Volkswagens finansdirektør, Ralf Brandstätter.

7dead3b2-7c3d-43a2-a163-09c57472b468.jpg

Volkswagens globale SUV-offensiv bidrar svært positivt. SUV-segmentet økte 38 prosent i 2018. Som et resultat var nesten hver femte Volkswagen levert til kunder en SUV (19,2 prosent). Denne andelen var 13,9 prosent i 2017. I 2025 vil Volkswagen ha over 30 SUV-modeller med konvensjonelle og elektriske drivlinjer i sin globale portefølje. SUV-offensiven er et viktig bidrag for å styrke kjernevirksomheten slik at Volkswagen kan iverksette nødvendige investeringer på flere milliarder i elektrisk mobilitet og autonom kjøring.

Populariteten til Volkswagens elektriske kjøretøy øker også. Totalt leverte merket rundt 50 000 rene elbiler og ladbare hybrider til kunder i fjor, en økning på 13 prosent sammenlignet med året før. E-Golf var spesielt populær og hadde en 45 prosent økning i leveransene, noe som gjør modellen til en av de ledende elektriske bilene i Tyskland og Europa.

Oversikt over utleveringer for Volkswagen i 2018:

Capture.JPG
Enklere veinavigasjon med Garmin Drive-serien

Enklere veinavigasjon med Garmin Drive-serien

Opel Zafira Life: Fjerde generasjon fleksibilitet

Opel Zafira Life: Fjerde generasjon fleksibilitet

0