IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

Hele Djurgården blir med i Nollzon – vil ha stille og ren trafikk

Hele Djurgården blir med i Nollzon – vil ha stille og ren trafikk

Omtrent 15 millioner mennesker besøker Djurgården årlig, noe som er mer enn den kinesiske muren. For spillerne i Djurgården er det viktig at alle besøkende kan nå denne verdensattraksjonen på en bærekraftig måte. Den kongelige Djurgården begynner derfor nå et samarbeide med foreningen Nollzon for å øke andelen el-taxier på Djurgården, og at elbiler automatisk skal prioriteres for de besøkende som velger taxi som transportmiddel.

 Mange av Djurgårdens besøkende velger allerede miljøvennlige alternativer som trikk eller sykkel, men noen tar også drosjer. For deg som taxi kunde, betyr det nye samarbeidet at elektrisk taxi automatisk prioriteres når du bestiller en taxi til noen av adressene på Djurgården.

 Visjonen er en bilfri Djurgården, men samarbeidet med Nollzon er et skritt på veien for å skape roligere og renere trafikk her, sier Camilla Zedendahl, konsernsjef for Royal Djurgårdens Intressenter som samler Djurgårdens attraksjoner.

Djurgården har flere besøkende hvert år enn det er innbyggere i Sverige. Nå går aktørene sammen og slutter seg til Skandinavias fremste besøksmål for å gi taxiindustrien et klart signal om å endre seg.

- Det faktum at Djurgården jobber for å bli fullstendig Nollzon er fantastisk. Det betyr at vi kan vise taxiindustrien enda tydeligere hvor mye etterspørselen faktisk er på stille og ren trafikk, og at konverteringen må gå raskere enn den gjør i dag, sier Susanna Hurtig, e-mobilitetsleder hos Vattenfall og en av initiativtagerne til Nollzon.

Det er viktig at mange aktører innenfor et geografisk avgrenset sted som Djurgården er med i null-sone. Nollzon jobber for en grønn overgang i taxindustrien, men målet er "Stille og ren trafikk nå".

- Visionen är ett bilfritt Djurgården, men på vägen dit är samarbetet med Nollzon ett steg för att skapa tystare och renare trafik i hela Djurgården. Foto: Johan Danielson

- Visionen är ett bilfritt Djurgården, men på vägen dit är samarbetet med Nollzon ett steg för att skapa tystare och renare trafik i hela Djurgården. Foto: Johan Danielson

- At folk primært oppfordres til å sykle, kjøre offentlig eller gå føles selvfølgelig. Vi ser taxiindustrien som offentlig transports utvidede arm og en sentral aktør i arbeidet for at Sverige skal bli verdens første fossilfrie velferdsnasjon, sier Martin Prieto Beaulieu, styremedlem i Nollzon og driftsleder i Gröna Bilister.

 

- Vi på Djurgården vil gjøre det lettere for våre besøkende å ta kloke valg. Å kjøre kollektivt er selvfølgelig det beste, men ved å knytte adressene til Nollzon vil miljøvennlige eltaxier være et godt alternativ, avslutter Camilla Zedendahl fra Royal Djurgårdens Intressenter.

 Nollzon

"Stille og ren trafikk nå" er slagordet Nollzon jobber for. Med dette vil initiativet forandre taxinæringen, fra fossile til elektriske biler. I dag er det rundt 200 elektriske drosjer i Sverige, og Nollzon tar et nytt skritt når aktørene i Djurgården stiller seg bak kravet om omstilling av taxinæringen.

 Nollzon er en ideell forening grunnlagt av Vattenfall, IBM, ABB, Gröna Bilister og Sustainable Innovation for å gi ansatte bærekraftige transportalternativer som betyr reduserte utslipp og støy i byene.

 Kungliga Djurgårdens Intressenter

 Gjennom Royal Djurgårdens Intressenter samarbeider 50 aktører med Djurgården for å utvikle Djurgården på en god og langsiktig måte. Djurgården har ønsket besøkende fra fjern og nær velkommen i over 400 år og bærekraft ligger i Djurgårdens sjel. Destinasjonen er i stadig utvikling og i løpet av 5 år er det planlagt å investere 2 milliarder SEK i opplevelser og dermed styrke Stockholm og Sverige som attraksjoner. I dag er Djurgården, i særklasse, den skandinaviske mest besøkte destinasjonen med over 15 millioner besøkende årlig.

 

Gröna Bilister

ID.BUGGY - ny elektrisk konseptbil

ID.BUGGY - ny elektrisk konseptbil

Stor Ford-undersøkelse: 1 av 3 sikrer ikke hunden i bilen

Stor Ford-undersøkelse: 1 av 3 sikrer ikke hunden i bilen

0