ELBILmagasinet

View Original

"It will electrify your drive!" - Polestar 2 lansert i dag

-Dette var de avsluttende ordene til Thomas Ingenlath, Polestar’s CEO, etter at han hadde presentert Polestar 2 via direktesending på nettet.

“Polestar 2 er vår første helelektriske bil og den første bilen for massemarkedet. Alt ved den er designet og konstrukert med passion og dedikasjon. Som et elektrisk ytelses brand, og gjennom den kommende lanseringen av porteføljen med helelektriske biler, er Polestar fast bestemt på adressere verdens luft-kvalitet utfordringer. Polestar leverer elektrisk ytelsesbiler som det er flott å eie og kjøre”, sier Thomas Ingenlath.

Blant de første tingene ved Polestar 2 som Ingenlath påpekte, var bilens bunnsolide konstruksjon. Den er 35% sterkere enn det som er standard.

Polestar 2 er en premium fem-dørs fastback med to elektriske motorer og en 78 kWh batterikapasitet, som vil gjøre det mulig å kjøre 500 km, basert på Volvo Car Group’s tilpasningsdyktige Compact Modular Architecture plattform (CMA). Den 27-module batteripakken er integrert i gulvet og bidrart til stivheten i chassiset, samt forbedrer bilens støy-, vibrasjon- og hardhet- (NVH) nivåer - veistøy er redusert med 3,7 dB (decibel) sammenlignet med et tradisjonelt chassis.

Polestar besvarer viktige spørsmål om lading av Polestar 2 med en smart, praktisk og omfattende tilnærming. Med en connected digital løsning tilgjengelig, både i bilen og på mobile enheter. Polestar setter opp strategiske samarbeid for å gi bileierne enkel og problemfri tilgang til verdens største offentlige ladenettverk.

For Polestar er ytelse det grunnleggende for hele kjøreopplevelsen. Det AWD elektriske drivverket i Polestar 2 gjør 300kW (408 hk) og 660 NM (487 lb-ft). Dette betyr 0-100 km/t på mindre enn 5 sekunder.

Standard dynamisk chassis kan forsterkes med en Performansce Pack som forbedrer kjøredynamikken med Öhlins dempere, Brembo bremser og unike 20” stålfelger. Polestar har signatur fargen gull, i setebelter, bremsekaliper og ventilkapsler som kompletterer det visuelle uttrykket.

Polestar 2, som fremhever den spydspiss-teknologien som Polestar har i Volvo car Group, er en av de første bilene i verden som integrerer et infotainment-system drevet av Android. Ryggraden i Android gir et solid og tilpassningsdyktig digitalt miljø for innebygde Google-tjenester til en bil for første gang - Google Assistang, Google Maps med support for elbiler og Google Play Store. Naturlig stemmekontorll og ny 11” touch screen bringer den nye grensesnittet til liv.

Phone-as-Key teknologi gjør bildeling og flere typer eierskap mulig, i tillegg til Polestar’s koblede tjenester (connected services) som for eksempel henting og levering. Smart-løsninger som forstørret grafikk i instrumentklyngen lar sjåføren lett se ladestatus og rekkevidde før hen går inn i bilen. Polestar 2 kan også forutse førerens neste trekk for å skape en sømløs opplevelse med en forberedt cabin og hurtigsstart sekvens.

Maximillian Missoni, designsjef på Polestar, sier: “Vi bestemte oss for å bringe noe annerledes til segmentet. Vårt avantgarde-design har utviklet seg fra Polestar 1 til et markant, sterkere uttrykk. Vi har også designet et standard miljøvennlig interiør med progressive tekstiler som vil appellere til fremtidsrettet publikum som vil kjøpe Polestar 2”.

Designstyrte funksjoner inkluderer Pixel LED frontlykter og dempende belysning, Polestar’s signatur rammeløse sidespeil og den unike, opplyste Polestar logoen, som reflekteres til bilens panorama glasstak.

I likhet med alle Polestar biler, vil Polestar 2 bli tilgjengelig for bestilling online.

Priser:

EUR 39.900-59.900, basert på det tyske markedet

Polestar 2 vil bli vist på bilmessen i Geneve, som starter i neste uke, og deretter vil bilen reise rundt på et globalt roadshow i Europa, Nordamerika og Kina i 2019. Polestar 2 vill også ble tilgjengelig i et nettverk av snart åpnede Polestar lokaler som vil gjøre det mulig å se og teste bilen.

Polestar 2 vil lanseres i følgende land:

Kina

USA

Canada

Belgia

Tyskland

Nederland

Norge

Sverige

Storbritannia

Andre land er under vurdering for videre ekspansjon.

Polestar