IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

 Mazda presenterer MX-5 30th Anniversary Edition

Mazda presenterer MX-5 30th Anniversary Edition

Mazda har i dag presentert en spesialversjon av Mazda MX-5 kalt «30th Anniversary Edition» for å markere 30-års jubileet til den ikoniske roadsteren. Bilen ble vist på åpningsdagen av Chicago Auto Show og vil være utstilt frem til messen avsluttes 18. februar.

Den originale Mazda MX-5 debuterte på nettopp Chicago Auto Show i 1989, og dermed er det naturlig at jubileumsmodellen presenteres på den samme messen i 2019. På de 30 årene som har gått er det bygget over en million eksemplarer av MX-5, hvilket gjør den til verdens mest solgte roadster og et ekte sportsbil-ikon. MX-5 har også dominert sitt segment i Norge, og den nyeste generasjonen var blant annet landets mest solgte cabriolet i 2016, 2017 og 2018.

Mazda MX-5 30th Anniversary Edition bygges både som soft-top og RF, i totalt 3.000 nummererte eksemplarer. 25 av disse blir gjort tilgjengelige for norske kunder. Bilen er gjennomgående fargekoordinert i svart og den unike oransjefargen Racing Orange. I tillegg inneholder jubileumsmodellen en rekke unike utstyrskomponenter fra anerkjente produsenter slik som Recaro, Brembo og japanske Nissin.

mazda1.JPG

Motorisering: Bilen blir kun tilgjengelig med den nylig oppgraderte 2.0 liters motoren hvor motoreffekten er økt til 184 hk, turtallsbegrensningen til 7500 rpm og dreiemomentet til 205 Nm. Ytelser i tabellen nedenfor.

mazda2.JPG

Europeisk premiere for MX-5 30th Anniversary Edition vil være på bilutstillingen i Genéve. Norske leveringer vil starte sommeren 2019. 

Ladbare biler økte 52% i Sverige i 2018 - bonus malus har bidratt

Ladbare biler økte 52% i Sverige i 2018 - bonus malus har bidratt

Usbl og Bertel O. Steen samarbeider om ny bildelingstjeneste

Usbl og Bertel O. Steen samarbeider om ny bildelingstjeneste

0