IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

NAF: Sjekk bilen før ferien! Her er de 5 vanligste årsakene til veiassistanse:

NAF: Sjekk bilen før ferien! Her er de 5 vanligste årsakene til veiassistanse:

Motorstopp og flate batterier er blant de vanligste årsakene til at bilen stopper på ferieturen. – Det er lurt å sjekke om bilen er i god teknisk stand før du legger ut på ferieturen, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Har serviceprogrammet til bilen blitt fulgt, går ferieturen stort sett bra. Noen ting er det likevel lurt å sjekke ekstra nøye før du og familien legger ut på ferieturen. På moderne biler er det ikke mye man ser i motorrommet, men tre ting kan man sjekke bare ved å se under panseret:

  • Olje

  • Kjølevæske

  • Bremsevæske

– Sjekk om nivåene er riktig på kjølevæsken og bremsevæsken, og sjekk oljenivået med peilepinnen, rådgir Sødal. 

Er bilen godt vedlikeholdt, skal disse tingene være i orden. Men om bilen ikke har vært jevnlig til service, bør man få sjekket den tekniske standen bedre.

– Er du usikker på bilens tekniske tilstand bør du ta en sjekk av bilen enten på et verksted eller på et av våre NAF-sentre, sier rådgiveren.

De 5 vanligste veiassistanse-årsakene:

  • Motorstopp

  • Startvansker

  • Punktering

  • Flatt batteri

  • Elfeil

Lad batteriet

Flatt batteri og startvansker er hyppige årsaker til at folk trenger bilhjelp også om sommeren. Har du et gammelt batteri kan det være lurt å skifte det ut før ferieturen.

– Man kommer langt med å lade opp batteriet med en enkel vedlikeholdslader før ferien starter. Det er fint å ha et batteri i toppform, sier Sødal.

Sjekk dekktrykket

Riktig mengde luft i dekkene er alltid viktig, men ekstra viktig når bilen er lastet opp med folk og bagasje. Riktig lufttrykk finner du i instruksjonsboka.

– Har du riktig lufttrykk i dekkene får du lavere drivstofforbruk, mindre utslipp og ikke minst gjør det bilen mer trafikksikker, sier NAF-rådgiveren.

Sjekk oljen underveis

Skal du ut på langtur og kjøre mye motorvei i sommervarmen øker oljeforbruket. Derfor er det lurt å ha med seg ekstra olje og peile oljenivået hver gang du tanker drivstoff.

– Dette gjelder særlig for de som skal på bilferie i Europa hvor man kjører lange transportetapper i høy hastighet, sier Sødal.

​Hva med en liten biltur til Sveriges største midtsommerfeiringer?

​Hva med en liten biltur til Sveriges største midtsommerfeiringer?

Nå starter forhåndssalget av ŠKODAs helt nye elektriske familiebil

Nå starter forhåndssalget av ŠKODAs helt nye elektriske familiebil

0