IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

Nye Renault CAPTUR - en skikkelig opptur av en liten SUV og plug-in hybrid (PHEV)

Nye Renault CAPTUR - en skikkelig opptur av en liten SUV og plug-in hybrid (PHEV)

Nok en gladnyhet for deg som liker valgmuligheter og god design.

Det var mange positive, europeiske journalister på lanseringen i Paris 11. juni. Personlig trodde jeg at nye helelektriske Zoë ville bli dagens høydepunkt, men jammen hadde ikke Renault et trumfess til på lur. Nye Captur er en skikkelig fin bil. Den var med på å kickstarte Renault’s utvalg av SUVer og crossovere i 2013 og har vært en populær bil på det europeiske markedet. I Storbritannia er den Renault’s mest populære modell og britene er storkjøpere av Renault. I 2016 var den Europa’s mest solgte crossover. I Norge er det for det meste helelektriske Renault Zoë som drar opp salgstallene, men denne nye crossoveren som plug-in hybrid burde endre salgstallene betydelig. Jeg skal fortelle deg hvorfor.

Stemningen på lanseringen i Paris var svært positiv. Michael Sheridan, en irsk tv-journalist, var helt overveldet av bilens design, komfort og nye detaljer. Han satt i baksetet på en av utstillingsmodellene og hørtes nærmest ut som en selger for Renault. «This car will be a real hit!»

To glade, danske journalister som prøvesitter nye Renault Captur. Jens Høy, Jyllands Posten (nærmest) og Søren W. Rasmussen, FDH.

To glade, danske journalister som prøvesitter nye Renault Captur. Jens Høy, Jyllands Posten (nærmest) og Søren W. Rasmussen, FDH.

Biljournalister blir ikke ofte euforiske på slike lanseringer. De er bortskjemte og blaserte og lar seg sjelden begeistre, med mindre det er en råtass av en annen dimensjon som vises. Denne tirsdagen i Paris var journalistene mer begeistret enn jeg har sett på lenge. Jeg snakket også med to danske journalister som også syntes den nye Capturen var fin. Renault er populært i Danmark og selger godt.

 

90 varianter nye Renault Captur. Hvilken tar du?

90 varianter nye Renault Captur. Hvilken tar du?

UTVENDIG DESIGN

Bilen har fått et mer SUV uttrykk. Den tilhører B-klassen, som Clio, men i stedet for å se ut som en Clio med voksesmerter, er den helt og holdent en Captur SUV/crossover. Grillen er bredere med ny front-fanger som har fått krom detaljer og henger sammen med LED-lyktene, med C-formet signatur. Det er slankere baklykter, også forkrommet. Det er også to brede luftdeflektorer foran hjulbuene som begrenser turbulens og forbedrer bilens aerodynamiske ytelser, som igjen reduserer drivstoff-forbruket.

Når det gjelder fargevalg er Captur fra før kjent for et to-farget uttrykk, men den nye modellen tar valgmulighetene til et nytt nivå. Totalt kan du sette sammen karosserifarger + takfarger + felger til 90 forskjellige varianter! Slå den! Dette er ypperlig for dem som vil ha en personlig variant heller enn den «vanlige grå»…

Linjene på nye Captur er tøffere. 4,23 m lang, dvs 11 cm lengre enn forrige modell.

Avhengig av modell kan du få 18 tommers hjul. Akselavstand har økt 2 cm til 2,63 m.

 

INNVENDIG DESIGN og TEKNOLOGI

Det er en skikkelig opptur å sette seg inn i nye Captur! Interiøret er rett og slett lekkert. Det er god balanse mellom alle instrumenter og interiørdetaljer. Det er såkalt Smart-Cockpit. Captur har, som nye Zoë og Clio, fått det fine ca 10 tommers førerdisplayet med pianotaster og tre hjul under. Det er touch-screen og innebygget navigasjon. Dashbordet er fulldigitalt og oppløsningen er bedre enn på forrige modell og absolutt sylskarp.  Det er ADAS, «highway & traffic jam» companion. Tilpasset og oppkoblet EASY LINK. Smartphones kompatibel med nye muligheter.

Setene har, som Clio, fått 25% mer polstring og er 15 mm lengre, ryggen høyere og de er mer skreddersydde.

Totalt sett er ergonomien i cockpit bedre. Brukervennligheten er høyere, til tross for at komfort og design har fått et oppsving. Stilig design og god brukervennlighet er en uslåelig combo.

Kvaliteten på interiøret er høyere og det er brukt flere resirkulerte elementer i for eksempel tekstilene. Dette er en del av Renault’s nye, grønne linje. Blant annet brukes gamle setebelter i veving av nye tekstiler. På denne måten blir de nye tekstilene sterkere og de gamle beltene får ny funksjon.

Midtkonsollen er «flyvende» og ny.  Det er 18 variasjoner interiør å velge mellom. Blant annet kan du velge 8 ulike interiørlys.

Med lengre bil har det også blitt bedre bagasjeplass.

 

MOTOR / DRIVLINJER (ikke bestemt hvilke som tas inn i Norge)

-        5 bensinmotorer

-        3 dieselmotorer

-        1 LGP motor

-        1 E-TECH Plug-in motor

-        Manuell og EDC girboks

 

PHEV // E-TECH Plug-in

-        Renault ingeniørerene har registrert over 150 patenter

-        Som pioner på markedet, vil Renault med nye Captur være den første rimelige modellene i sitt segment som tilbyr en plug-in hybrid drivlinje.

E-TECH Plug-in drivlinjen er utviklet og designet innenfor Alliansen

-        Den nye generasjon 1,6 l bensinmotoren har blitt omarbeidet og utstyrt med et partikkelfilter for å redusere skadelige utslipp. Den er ledsaget av to elektriske motorer, en innovativ «multimode» direkte girkasse og et 9,8 kWh batteri

 

MAKSIMAL ELEKTRISK KJØRINGSEFFEKTIVITET

CAPTUR E-TECH Plug-in starter alltid i elektrisk modus og med en stillegående, behagelig og markedsledende dynamisk respons, gir den en unik kjørekomfort med et begrenset energitap. Takket være bremsesystemet, benyttet på elektriske kjøretøy, og ekspertisen innen «energy-management» fra F1, vil maksimal energi gjenvinnes og returneres for rask selvladning av batteriet.

Med en elektrisk rekkevidde på ca 65 km (WLTP) ved bykjøring og 45 km i hastigheter opp til 135 km/t, viser Nye CAPTUR en helt ny allsidighet:

Den kan kjøre nesten uten å bruke noe bensin på daglige turer, mens den også kan benyttes på lange helgeturer eller på ferie uten noen bekymring for rekkevidden.

Takket være det spesialdesignede batteriet, den kontinuerlige regenereringen av energi og de to el-motorene, kjører nye CAPTUR på langturer som en hybrid E-TECH-modell. Hovedfordelene er start i elektrisk modus og redusert forbruk.

Hyggelig gjenforening med Michael Terregrossa (fransk bilblogger - Automobile Propre). Vi var i 2016 på samme Team Renault i eRallye Monte Carlo. Og ikke nok med det, jeg traff igjen en av karene i service-teamet også. Renault-dagen i Paris var en s…

Hyggelig gjenforening med Michael Terregrossa (fransk bilblogger - Automobile Propre). Vi var i 2016 på samme Team Renault i eRallye Monte Carlo. Og ikke nok med det, jeg traff igjen en av karene i service-teamet også. Renault-dagen i Paris var en skikkelig stor opptur på mange måter!

KONKLUSJON

En herlig nyhet og en bil du definitivt bør teste hvis du vurderer å kjøpe deg en liten plug-in hybrid. Med en elektrisk rekkevidde på opptil 65 km i bykjøring og 45 km i hastigheter opptil 135 km/t er denne en vinner blant andre plug-in hybrider.

Den nye designlinjen til Renault, på alle nye modeller, er definitivt attraktiv for den designkresne. Nordmenn må snart få øynene opp for Renault og gi dette bilmerket en sjanse. Som SUV i B-klassen er dette et eksemplar å strekke seg etter for andre bilmerker. Hvorfor ikke velgen den som leder an?

Ny salgsrekord for Volvo Cars for første halvår 2019

Ny salgsrekord for Volvo Cars for første halvår 2019

Helt nye BMW X6: Opus med pondus

Helt nye BMW X6: Opus med pondus

0