ELBILmagasinet

View Original

Nå får konkurrentene hetetokter. Den nye helelektriske Renault Megane er presentert

Renault har gjort det igjen. De har løftet bildesign på biler for folk flest til nye høyder. Det designuttrykket Renualt og sjefsdesigner Laurens van den Acker nå viser, er rett og slett i toppklasse. Van den Acker får bilene til å se luksuriøse ut, til tross for at de er svært konkurransedyktige på pris i markedet. Se for eksempel på modellene Clio (B-klasse) og Captur (liten crossover SUV). De er tro mot det nye designuttrykket til Renault. Nå er det C-klasse hatchbacken Megane som har fått sin design forvandling. I tillegg er den 100% elektrisk. Megane eVision / MeganE.

Det var konseptbilen Megane eVision vi fikk se på presselanseringen, men CEO Luca de Meo (Groupe Renault) lovte at 95% av den viste elbilen vil bli produsert.. Det lover godt, for det er en vilt lekker elbil de har laget. Jeg kan nesten ikke vente til å få testet den. Jeg har hatt et ekstra øye til Megane fra før og mener at den har vært litt i skyggen for Golf, som har tronet i C-klasse segmentet. Det er ikke oppgitt noen priser på Megane eVision ennå, så det blir spennende å se hvordan den vil konkurrere med VW ID.3 på pris. Luca de Meo var tydelig på at Renault satser på elbiler og elektrifisering for folk flest. Volkswagen har allerede adoptert uttrykket “folkebil” og overført dette til sin nye ID.3. Bilen er snerten og grunnleggende bra, men dyr. Det kan Renault sannsynligvis konkurrere på. Det er på tide at nordmenn begynner å anerkjenne Renault. Det kjører, ifølge de Meo, 350.000 Renault, fordelt på 8 forskjellige modeller, på veiene i dag. Bare i Frankrike har de solgt 110.000 av elbilen Zoë, som er Europas bestselger nr 2 (etter Tesla Model 3).

De Meo fortalte også at Renault bygger den første regenerative fabrikken i Europa (i Tanger), der karbonavtrykkets sum blir null. De gjør, ifølge de Meo, hjemmeleksen sin og bygger videre på erfaring og mener de er konkurransedyktige og har en fordel i markedet, blant annet på grunn av sin tidlige satsing på helelektriske Zoê, som allerede har vært på markedet siden 2009.

Materialene som er brukt i Megane eVision er 30% resirkulert. Renault har også en plan for gjenbruk av batteriene.

Ifølge de Meo har Renault nå gjenskapt C-segmentets hatchback type bil. Han nevnte at det er 100 millioner kunder i dette segmentet. Ikke rart det satses stort!

Renault Megane er videreutviklet fra Renault 16, som ble lansert første gang i 1965 og ble Car of the year i 1966. Luca de Meo la vekt på at Renault produserer biler etter “create, invent and stay true to ourselves”. History is just a long repetition of events, sa han konkluderende.

Megane eVision skal produseres med den nye CMF-ev plattformen til Renault-Nissan-Mitsubishi alliansen., med nye linjer og proporsjoner. Det blir en lekker, dynamisk, kompakt hatchback.

“Thanks to our brand-new Alliance platform CMF-EV, we broke the rules of size, use, design and energy efficiency to imagine the Mégane eVision show-car. We fully leveraged the potential of pure electric platform to re-invent the classical hatchback in an emotional way. With the thinnest battery on the market, a 4.21-metre compact body offering the roominess of a C-segment vehicle, The Mégane eVision is a masterpiece of packaging. We took our 25-year best-seller and took it to the future. Mégane eVision reinvents Mégane, and Renault reinvents Renault. This is just the beginning; a whole new generation of innovation-packed electric vehicles is to come.” - Luca de Meo, CEO Groupe Renault

SPESIFIKASJONER

Rekkevidde: 450 km WLTP

Batteri: 60 kW

Motor: 160 kW / 217 hk

Lading: 130 kW hurtiglading og 22 kW saktelading

  • 2oo km lading på 30 min ved 130 kW

Forhjulstrekk

Lengde: 4,21 meter (15 cm kortere enn fossil utgaven)

Bredde: 1,80 meter

Høyde: 1,505 meter

  • Plassen innvendig er lovet like god innvendig med hjulene trukket lang frem og bak og batteri som tar liten plass

Batteriet er 11 cm høyt og det flateste på markedet

Produksjonsstart: slutten av 2021