IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

Hyundai går inn i IONITY som deleier og strategisk partner

Hyundai går inn i IONITY som deleier og strategisk partner

Hyundai Motor Group har gått inn på eiersiden i IONITY, Europas ledende lynladenettverk for elbiler.

Som strategisk partner og deleier i IONITY, vil Hyundai Motor Group være med på å drive frem nettverket av lynladestasjoner langs Europas hovedveier, og dermed også den videre veksten for nullutslippsbiler i regionen.

IONITY-nettverket består av lynladestasjoner med svært høy ladeeffekt på inntil 350kW, og er bygget opp med den felleseuropeiske ladestandarden CCS (Combined Charging System). Ladenettverket benytter 100% fornybar energi, og IONITY-brukere vil dermed ikke bare kjøre utslippsfritt, men også lade CO2-nøytralt. Dette er et viktig element for elbilens videre suksess i Europa.

- For Hyundai og Kia er produkt- og kundeopplevelse nært korrelert med nytte og faktiske fordeler i det virkelige liv. Gjennom å investere i IONITY er vi nå del av et av de mest omfattende ladenettverkene i Europa, sier toppsjef for produkt i Hyundai Motor Group, Thomas Schemera.

- Vi er svært fokuserte på å skape helhetlige løsninger som gjør det enkelt for kunder å bytte til nullutslippsmobilitet.

Schemera får støtte fra Administrerende direktør i IONITY, Michael Hajesch.

- Gjennom å få med oss Hyundai Motor Group, sier vi velkommen til en dedikert partner som har bred internasjonal erfaring med elektrisk mobilitet.

- Fra og med i dag vil vi sammen jobbe med mål om å gi folk økt kunnskap om elektrisk mobilitet. Vi vil også promotere innovasjon på dette området for å gjøre elektriske kjøretøy til den nye normalen, særlig på lange distanser.

IONITY ble grunnlagt i 2017, og er et joint venture mellom BMW Group, Mercedes Benz AG, Ford Motor Company, Hyundai Motor Group og Volkswagen Group, inkludert Audi og Porsche. Selskapet har om lag 75 ansatte, og har kontorer i München og Oslo. Selskapet bygger og drifter lynladestasjoner (HPC, high-power charging) i et omfattende nettverk langs Europas hovedveier. IONITY benytter toppmoderne teknologi, med ladehastigheter på inntil 350kW. Dermed sikrer selskapet ladekapasitet til fremtidens elbiler med langt høyere ladehastigheter enn tidligere. 

DEFA legger produksjonen av ladekabler for el- og hybridbiler til Hallingdal. Vil kunne gi 50-100 arbeidsplasser

DEFA legger produksjonen av ladekabler for el- og hybridbiler til Hallingdal. Vil kunne gi 50-100 arbeidsplasser

Parker Polestar 2 med EasyPark med integrert app, - uten å bruke mobil eller parkeringsautomat

Parker Polestar 2 med EasyPark med integrert app, - uten å bruke mobil eller parkeringsautomat

0