ELBILmagasinet

View Original

Hyundai går inn i IONITY som deleier og strategisk partner

Hyundai Motor Group har gått inn på eiersiden i IONITY, Europas ledende lynladenettverk for elbiler.

Som strategisk partner og deleier i IONITY, vil Hyundai Motor Group være med på å drive frem nettverket av lynladestasjoner langs Europas hovedveier, og dermed også den videre veksten for nullutslippsbiler i regionen.

IONITY-nettverket består av lynladestasjoner med svært høy ladeeffekt på inntil 350kW, og er bygget opp med den felleseuropeiske ladestandarden CCS (Combined Charging System). Ladenettverket benytter 100% fornybar energi, og IONITY-brukere vil dermed ikke bare kjøre utslippsfritt, men også lade CO2-nøytralt. Dette er et viktig element for elbilens videre suksess i Europa.

- For Hyundai og Kia er produkt- og kundeopplevelse nært korrelert med nytte og faktiske fordeler i det virkelige liv. Gjennom å investere i IONITY er vi nå del av et av de mest omfattende ladenettverkene i Europa, sier toppsjef for produkt i Hyundai Motor Group, Thomas Schemera.

- Vi er svært fokuserte på å skape helhetlige løsninger som gjør det enkelt for kunder å bytte til nullutslippsmobilitet.

Schemera får støtte fra Administrerende direktør i IONITY, Michael Hajesch.

- Gjennom å få med oss Hyundai Motor Group, sier vi velkommen til en dedikert partner som har bred internasjonal erfaring med elektrisk mobilitet.

- Fra og med i dag vil vi sammen jobbe med mål om å gi folk økt kunnskap om elektrisk mobilitet. Vi vil også promotere innovasjon på dette området for å gjøre elektriske kjøretøy til den nye normalen, særlig på lange distanser.

IONITY ble grunnlagt i 2017, og er et joint venture mellom BMW Group, Mercedes Benz AG, Ford Motor Company, Hyundai Motor Group og Volkswagen Group, inkludert Audi og Porsche. Selskapet har om lag 75 ansatte, og har kontorer i München og Oslo. Selskapet bygger og drifter lynladestasjoner (HPC, high-power charging) i et omfattende nettverk langs Europas hovedveier. IONITY benytter toppmoderne teknologi, med ladehastigheter på inntil 350kW. Dermed sikrer selskapet ladekapasitet til fremtidens elbiler med langt høyere ladehastigheter enn tidligere.