ELBILmagasinet

View Original

Polestar 2 vinner den prestisjetunge prisen Golden Steering Wheel

Polestar 2 vinner “Golden Steering Wheel 2020”-prisen i kategorien medium SUV

·       Den helelektriske modellen imponerte leserne av AUTO BILD og BILD am Sonntag, samt en jury av Europeiske bileksperter

·       Polestar 1 blant finalistene i sportsbil kategorien

Polestar 2 har vunnet the Golden Steering Wheel (“Goldenes Lenkrad”) i Tyskland. Prisen ble etablert av BILD am Sonntag og AUTO BILD, som anses å være en av de mest prestisjefylte bilmagasinene i Europa. 

Polestar 2 ble stemt frem som vinneren i kategorien medium SUV og blir nok en gang anerkjent som en av årets beste biler. Dette er den andre prisen det helelektriske bilmerket har vunnet i Tyskland etter lansering. Bilen vant også pris i luksuskategorien under «German Car of the Year» (GCOTY).

- Så passende at Polestar 2 vinner det gylne hjulet! Det er jo ikke bare design som skiller Polestar 2 fra sine konkurrenter, men også opplevelsen når man sitter bak rattet. Vi er ekstra stolte over at Polestar 2 ikke bare overbeviser kritiske eksperter fra industrien, men også lesere og kunder, sier Thomas Ingenlath, CEO av Polestar. 

Hvert år inviterer AUTO Bild og den nasjonale avisen BILD am Sonntag sine lesere til å stemme frem årets bil. Leserne kunne stemme mellom 63 biler i åtte ulike kategorier, hvor alle bilene har vært på markedet siden oktober 2019. Tre finalister i de respektive kategoriene ble stemt frem av leserne, som videre ble bedømt av en uavhengig jury bestående av bileksperter. 

Prisen the Golden Steering Wheel fra AUTO BILD sto i stil med Polestar 2s ‘Swedish gold’ setebelter. Polestar 2 var den eneste elektriske modellen som kom videre til finalerunden i medium-størrelse SUV-kategorien, og gikk til slutt av med seieren. Utmerket kjøreopplevelse, samt generelt høy kvalitet på kjøretøyet var det som overbeviste den europeiske juryen bestående av internasjonale biljournalister, racing-sjåfører, kjendiser og bilentusiaster. 

Ifølge lesere av AUTO BILD am Sonntag var Polestar 1 også en av de mest populære bilene for året, og fikk plassering blant topp tre sportsbiler i finalerunden av den internasjonale prisen.

- The Golden Steering Wheel er uten tvil en av de mest prestisjetunge prisene i vår industri. Det at både Polestar 1 og Polestar 2 kom helt til finalen, og at Polestar 2 vant prisen, er en stor anerkjennelse for hele teamet, sier Thomas Ingenlath, som mottok prisen på Polestars hovedkvarter i Gøteborg. 

Priser som the Golden Steering Wheel bekrefter at det svenske selskapet har lansert Polestar 2 som en av årets beste biler. Polestar 1, en kraftig, plug-in-hybrid med en ren elektriske rekkevidde på 124 km iht. WLTP, har også blitt anerkjent av pressen og har vunnet flere internasjonale priser så langt.