IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

Nye Isuzu D-Max  til topps i Euro NCAP sikkerhetstest

Nye Isuzu D-Max til topps i Euro NCAP sikkerhetstest

I den omfattende kollisjonstesten Euro NCAP har helt nye Isuzu D-Max oppnådd full score med fem stjerner. Dermed er nye D-Max nå både sikrest og tøffest i klassen.

Det har har vært store forventninger til den anerkjente og omfattende Euro NCAP-testingen av D-Max, særlig etter at bilen ble vurdert til fem stjerner i australske ANCAP tidligere i år. Nå har også Euro NCAP sluppet resultatene av sine tester, og D-Max følger opp med full score og fem stjerner.

Testprosedyrene til Euro NCAP blir stadig skjerpet, og Isuzu D-Max er en eneste pickupen i Norge som går helt til topps etter dagens strenge krav.

D-Max oppnår 87% i kategorien for sikkerhetsfunksjoner, 86% for beskyttelse av barn, 84% beskyttelse for voksne passasjerer og 69% i beskyttelse for fotgjengere – sammen utgjør dette full pott.

-Veldig gledelig, men ikke overraskende at nye Isuzu har oppnådd 5-stjerner i Euro Ncap, og at den er den sikreste pickup`n i sin klasse. Nye Isuzu leveres med avanserte førersystemer (ADAS) man tidligere ikke har sett i denne klassen. Den er også utstyrt med en senter-airbag for å beskytte frontpassasjerer mot sammenstøt ved sidekollisjon, noe som viser at Isuzu virkelig har tatt sikkerhet på alvor i utviklingen av nye Isuzu D-Max, sier salgssjef i Isuzu Norge, Steinar Dokken.

Bilen leveres med et kraftig forsterket chassis, som beskytter sjåfør og passasjer mot ytre påvirkninger. Den kommer også med hele 8 airbager, som er flere enn de fleste bilmodeller på markedet.

b6909d03-3da3-4d04-958e-e2eae02c4bc6.jpg

Liste over ADAS sikkerhetsutstyr:

-          Blindsonevarsler

-          Ryggevarsling

-          Filskiftevarsling

-          Nødbremsassistent

-          Bremsevarsling,

-          Svingassistent

-          Parkeringssensor foran og bak

-          Bakkestartassistent

-          Trafikkskiltgjenkjenner

-          Adaptive cruise control

-          Filskifte styring

-          Multi kollisjonsbrems

-          Intelligent hastighetskontroll

-          Manuell fartsbegrenser

-          Automatiske hovedlys

-          Oppmerksomhet assistent

-          Nødassistent ved bruk av feil pedal

-          Varsling kryssende trafikk bak bilen

Danskene har fått online-beregner av ny registreringsavgift for nye biler

Danskene har fått online-beregner av ny registreringsavgift for nye biler

Kia investerer 70 millioner euro i europeisk produksjon

Kia investerer 70 millioner euro i europeisk produksjon

0