IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

Fremtidens garasje vinner av Polestar Design Contest 2021

Fremtidens garasje vinner av Polestar Design Contest 2021

Vinneren av den profesjonelle kategorien er franske David Vultaggio, med H_UB. Vultaggios design er et fremtidens garasjekonsept, og er en kombinasjon av et sted å være mens man lader sin elbil, samtidig som man kan utforske og oppleve en merkevare. Leveransen inkluderte et Polestar hydrogendrevet sjøfly, en elektrisk Polestar-sykkel og Polestar Precept. H_UB anerkjenner at bilmerker ikke lenger bare designer og lager biler, men beveger seg mot å tilby et helt økosystem av mobilitetsløsninger og ulike måter å få tilgang til energi på.

Polestar har kåret vinnerne av sin årlige globale designkonkurranse, som omfatter både profesjonelle designere og studenter. Polestar Design Contest skal fremme innovativ tenkning som bidrar til positiv endring i samfunnet, for eksempel knyttet til klimakrisen. 

Det svenske premium elektriske bilmerket, ledet av designer Thomas Ingenlath, valgte progressiv som årets tema. Det vinnende designet vil vises i en virtuell app som kan oppleves eksklusivt i Polestar 2, på Polestars nettside og i utvalgte Polestar Space.

Designbidragene behøver ikke være en bil, men visjonen må omfavne Polestars ånd, samt vise til at designet kan være en førende og positiv kraft innen endring.

- Jeg ble både inspirert og ydmyk av å jobbe med så mange talenter, både etablerte og nye. Vi så designskissene utvikle seg fra kreative tegninger til 3D-modeller, og fikk sett at designverden er en smeltedigel av eksepsjonelle individer, sier Maximilian Missoni, Head of Design hos Polestar.

H_UB - David Vultaggio. Winner, professional category.

Flere hundre bidrag fra internasjonale designere ble mottatt, og ideer inkluderte blant annet bygninger, fly, biler, førerløse lastekjøretøy og el-sykler. Bidragene ble snevret ned til 10, før vinnerne ble plukket ut. 

Hederlig omtale går til finske Kristian Talvitie og hans arkitektoniske idé, KOJA. Denne plasseres i et tre, og gir en rik naturopplevelse, som igjen gjør naturen mer tilgjengelig for folk som ellers må reise for å oppleve den. Designet maksimerer tretopp utsikten gjennom en panorama-fasade, og minimerer avtrykk med et effektivt, lav-ressurs design. Designets mål er å oppfordre til positive endringer i samfunnet, samt bidra til å redusere reiser.

KOJA - Kristian Talvitie. Honourable mention.

 Vinneren av studentkategorien er Mingwei Liu fra Kina med sitt Glad to be dirty-design – en bil som filtrerer nærliggende forurensing med egne luftfiltre. Denne bilen er en liten og enkel geometrisk bil med en arkitektonisk tolkning av Polestars designvokabular. Et sidepanel på kjøretøyet viser filteret og hvor mye bilen har renset. Denne visualiseringen gjør det mulig for sjåføren å være stolt over å kjøre en skitten bil. Dette designet oppfordrer folk til å omfavne prosessen av å rense luften, som igjen er med på å utgjøre en forskjell i forhold til miljøet.

“Glad to be dirty” - Mingwei Liu. Winner, student category.

En viktig del av designkonkurransen er en-til-en coaching og støtte fra Polestars design-team. Bidragene blir først vurdert av Maximilian Missoni, Polestars Head of Design, og et panel av Polestar-designere. Finalistene ble så invitert til en coaching-sesjon for videre utvikling av ideene.

- Det å designe for progresjon betyr at man skaper noe som utvikler samfunnet - og det vil alltid være utfordrende. Jeg er imponert over hvor kreative bidragene har vært, sier Juan-Pablo Bernal, Senior Design Manager hos Polestar, kurator av @polestardesigncommunity Instagram-konto og grunnleggeren av konkurransen.

Vinnende design i hver kategori vil bli laget i en 1:5 modell, og presentert i Polestar Spaces verden over. Vinnerne mottar også et trofé og en tur til Polestars HQ i Sverige, for å oppleve merkevaren og bilene på nært hold. For å videre støtte oppunder vinnernes utvikling som designere, vil de også motta en PC og en tablet.  


Hyundai viser de første bildene av SEVEN – et helt nytt elektrisk SUV-konsept

Hyundai viser de første bildene av SEVEN – et helt nytt elektrisk SUV-konsept

NY ELBIL: ID.5 og ID.5 GTX - Volkswagens første helelektriske SUV-coupé

NY ELBIL: ID.5 og ID.5 GTX - Volkswagens første helelektriske SUV-coupé

0