IMG_6900.jpg

Hei.

Velkommen til min elbil, bil- og opplevelsesweb! Jeg reiser rundt i ulike biler, og prøver å finne spennende ting på veien som du kan ha glede av - i tillegg til det som er å si om de fine bilene, selvsagt!

Det er mye nytt å sette seg inn i når du skal konvertere til elbil. Jeg prøver ut forskjellige biler og "issues" som du forhåpentligvis kan ha glede av før du signerer hos bilhandleren.

Foreløpig har jeg lagt inn en del nyheter og snart kommer det flere biltester og ikke minst praktiske råd om hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler, lading, ord og uttrykk, m.m.

Jeg håper du vil være med på reisen! 

Beste hilsen Gro

Den kommende Mercedes-AMG SL på siste vintertesting i Sverige

Den kommende Mercedes-AMG SL på siste vintertesting i Sverige

Den 12. mars 1952 kunne Daimler-Benz AG kunngjøre en ny global sensasjon: den første offentlige opptreden til den nye sportsbilen Mercedes-Benz 300 SL. Omtrent 69 år senere kan den åttende generasjonen av SL kunngjøres, med forventet debut senere i år.

73f933e9-5cdb-4893-bc0a-2e43f66b63a1.jpg

Store deler av utviklingen har blitt gjort i digital form, men det kreves også en viss mengde analog testkjøring. Derfor er den nye 2+2-seters roadsteren ute på snødekte veier i Sverige. Blant annet testes det fullt variable 4MATIC+ firehjulstrekksystemet, som nå for første gang vil kunne leveres i SL. Det redesignede stofftaket må også bevise at det takler det harde klimaet som er å finne nær polarsirkelen.

- Vi gleder oss veldig til den nye Mercedes-AMG SL. Dette er en unik modellserie fra Mercedes-Benz med røtter og tradisjoner helt tilbake til 1950-tallet. På det norske markedet merker vi fortsatt skyhøy interesse for sportsbiler, og derfor er det ekstra spennende å se at nye SL nå kommer direkte fra Mercedes-AMG, sier konserndirektør Kjetil Myhre i Mercedes-Benz Norge, hos Bertel O. Steen.

dfba2d8c-aa0d-46ff-b211-c0faed439068.jpg

Tro mot sine sportslige røtter
Mercedes-AMG SL vil også gjennomgå tester på blant annet på Nürburgring sin Nordschleife, også kjent som en av verdens mest krevende racingbaner. Her vil hovedfokuset ligge på å optimalisere kjøredynamikken, og spesialister fra Mercedes-AMG vil sørge for at den siste versjonen av SL vil lene seg mer enn noen gang mot sine sportslige røtter. I mellomtiden er den legendariske roadsteren også tro mot andre dyder enn sin lange historie. Med sitt unike design og høye nivå av kvalitet og luksus, er dette en ny tolkning av ikonet som fortsetter suksesshistorien som begynte i 1952, også når det gjelder eksklusivitet.

BYD Blade-batteri er klar til å revolusjonere elbil-markedet!

BYD Blade-batteri er klar til å revolusjonere elbil-markedet!

Tilbake til fremtiden: Opel Manta blir elektrisk

Tilbake til fremtiden: Opel Manta blir elektrisk

0